Thursday, February 2, 2012

Beseed

4 munavalget
250 g peeneteralist suhkrut
veerand tl sidrunhapet

1 tl vaniljesuhkrut

Vahusta munavalged hästi tugevaks vahuks, siis nirista pidevalt vahustades juurde ka vanilje ja suhkur ning sidrunhape.
Kui suhkur on lisatud ja munavalgevaht tugev ja läikiv, siis tõsta teelusikaga või pritsi tordipritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väiksed tupsukesed.
Küpseta 110-kraadises ahjus umbes 30 minutit, siis keera kuumus 90 kraadini ja kuivata veel umbes tund kuni munavalged on pealt kuivad ja seest enam-vähem kuivad.
Tõsta ahjust välja ja lase küpsetuspaberil täielikult jahtuda. Alles siis tõsta ettevaatlikult serveerimisalusele.



Mina jagasin massi kaheks. Ühte ossa vahustasin juurde ka vaarika mahlapubrit, et saada roosakas värvus. Muud erinevad värvitoonid on tingitud minu ahjust, mis ülevalt küpsetas rohkem kui alt (2 plaati korraga olid ahjus.)





No comments:

Post a Comment